voeding

Emotie-eten

EMOTIE-eten 

Last van emotie-eten?

Zoek jij ook troost of afleiding bij het eten? Probeer je ‘lastige gevoelens’ te onderdrukken door te eten? Heb je soms last van eetbuien en geen idee hoe dit komt? Dan is het nu de moment om te stoppen met diëten en het emotie-eten stap per stap aan te pakken.

Als emotie-eten specialiste laat ik jou onderzoeken vanwaar de drang naar o.a. snoepen komt, wat jouw triggers voor dit eetgedrag zijn. Je leert aanvoelen welke eigenlijke behoefte je hiermee tracht te vervullen..

Aan de hand van bepaalde modellen en technieken help ik je meer inzicht te krijgen in je eetgedrag. De sessies bestaan uit gesprekken waarbij 2/3 gewerkt wordt aan gedragsverandering en 1/3 aan kennis over voeding. De combinatie met een gelaatsverzorging wordt door vele vrouwen gewaardeerd. Op deze manier kom je even tot rust, kan je beter voeling krijgen met je lichaam en praten we gemakkelijk over jouw (eet) gedrag. Tijdens de consultatie opteer ik om je niet te wegen en de focus te verleggen wat waar je nu staat in je leven en waar je precies naartoe wil. Wat wil je precies bereiken (wat zijn je gezondheidsdoelen, waar droom je van,..)? Wat heb je daarbij nodig? Wie kan jou daarbij ondersteunen?

Werken aan je gezondheid is helaas geen quick fix, ook al laten vele gezondheidguru’s het zo uitschijnen. Ik opteer dat je je eigen guru wordt en je het proces helemaal op jouw maat maakt. Dat je alle dagen kleine stappen neemt en dat je na één jaar tijd terug kan blikken en ziet dat je een reuze sprong hebt gemaakt. Bij dit proces wil ik jou ondersteunen, ik wil jou coachen om het beste uit jezelf te halen! Daarbij is van belang dat jij gemotiveerd bent om je gedrag onder de loep te nemen, dat je openstaat voor verandering en dan je in alle eerlijkheid met mij alles durft te bespreken. Enkel zo geraken we dichterbij jouw droomdoel.

De tarieven zijn iets anders dan voor gewone voedingsconsultaties. Voor meer info: zie tarieven. Maak vandaag nog jouw afspraak bij Stefanie! 

Coaching en voedingsadvies door diëtiste Stefanie bij afslanken, suikerverslaving, vermageren, obesitas, overgewicht, diabetes,… te Gent.

Praktijk: Leeuwstraat 80 9000 Gent