Zwangerschap

TIJDENS DE ZWANGERSCHAP 

Tijdens je zwangerschap zullen veel mensen je goedbedoeld advies geven. Ik kreeg wel vaker te horen: “schep nog maar eens op, je moet tenslotte voor twee eten”, maar is dat wel echt zo?  Tijdens de individuele consultaties probeer ik jou een eenduidig antwoord te geven op al je vragen. De bedoeling is dat je zelf de vele fabeltjes van de waarheid kan onderscheiden, zodat je op een aangename manier van je zwangerschap kan genieten! Je krijgt ook een aangepast en volwaardig voedings- of dieetadvies, dat van belang kan zijn voor jouw gezondheid en dat van je ongeboren kindje. 

Waarvoor kan je bij ons terecht?

 • Voedingsadvies tijdens de zwangerschap
 • Zwangerschapsdiabetes 
 • Zwangerschapskwaaltjes 
 • Voedingssupplementen tijdens de zwangerschap
 • Voedselveiligheid tijdens de zwangerschap

Manier van werken:

Samen bekijken we tijdens een eerste consultatie jouw huidig voedingspatroon. Ook zwangerschapskwaaltjes zoals misselijkheid, reflux, constipatie, … komen aan bod wanneer je hier last van hebt. Tijdens een tweede consultatie krijg je heel wat info voorgeschoteld over gezonde voeding en je mag zelf thema’s aanvragen. Op een regelmatige basis zien we elkaar terug en krijg je steeds de mogelijkheid tot vragen stellen. We beslissen altijd samen welke veranderingen er bij jou best worden aangepakt en hoe we dit gaan doen. Daarna volgen er naargelang het opgestelde stappenplan nog enkele opvolgconsultaties. Je kan zelf kiezen uit onderstaande soorten: 

  • Standaard opvolgconsultaties: een individuele consultatie waarbij vragen en/of problemen worden besproken. Je wordt niet gewogen maar we vragen om je gewichtsgegevens van de gynaecoloog mee te brengen zodat we je jouw gewichtsevolutie kunnen evalueren.

  • Standaard opvolgconsultatie.

  • Meer info over de duur van de consultaties en de prijzen vind je terug bij tarieven

NA DE ZWANGERSCHAP – POSTNATAAL 

Na je zwangerschap kan je bij ons terecht voor een verder opvolging van jouw lichaamsgewicht. Te snel vermageren is uit den boze, maar een gezonde voeding en levensstijl zorgen er wel voor dat je de bijgekomen kilo’s gemakkelijker kwijtraakt. We bieden ook een luisterend voor voor bezorgde mama’s. Van zodra je kan starten met de heropstart van je fysieke gezondheid, stellen we een aanpak op maat op om je terug fit en gezond op weg te helpen. 

Bij wie kan je terecht?

 • Tijdens en na de zwangerschap: Valerie, Laura, Louise, Karen,

 

Maak je afspraak hier online.