Overgewicht & kids

Groeien, spelen en eten. 

Groeien en spelen vraagt veel energie van kinderen en die halen ze uit hun voeding. Maar wanneer ze meer energie opnemen dan ze verbruiken, ontstaat een verstoorde energiebalans. Het principe is hetzelfde als bij volwassenen, maar kinderen vereisen wel een andere aanpak qua begeleiding. Het is van belang om tijdens het intakegesprek te weten te komen welke ongezonde eetgewoonten verantwoordelijk zijn voor een verstoorde energiebalans. 

Oorzaken van een verstoorde energiebalans zijn:

  • kinderen eten meer maar doen dat minder op vaste tijdstippen
  • suikerrijke en vetrijke producten zoals chocolade, chips en frisdrank verdringen steeds meer groenten, fruit en gezonde tussendoortjes
  • in onze jachtige maatschappij wordt steeds minder aandacht besteed aan gezond winkelen en gezond koken
  • er is een overaanbod aan niet-levensnoodzakelijke voeding (bv. snoep, bereide salades, fastfood), waardoor maaltijden steeds meer verborgen vetten bevatten

Anderzijds bewegen kinderen te weinig. Ze zitten vaak uren voor tv of spelen computerspelletjes. Ze worden meer met de wagen gebracht dan dat ze fietsen of stappen. Hierdoor verbruiken ze minder energie. Het teveel aan energie wordt omgezet in vet.

Wil jij als bewuste ouders voorkomen dat je kind de lasten van overgewicht of obesitas moet dragen, maak dan snel je afspraak! 

Bij wie kan je terecht?

bij mijn collega Louise: https://www.praktijk-pit.be/

Coaching en voedingsadvies door diëtiste Stefanie bij gezonde voeding, afslanken, vermageren, diabetes, hypertensie, te hoge cholesterol, zwangerschapskilo’s, spijsverteringsstoornissen,… te Gent.

Praktijk: Leeuwstraat 80 9000 Gent